Friday, June 4, 2010

I'm Homeeeeeeee(!)

Alhamdulillah syukur kepada Ilahi sepemilik langit dan bumi,
sepemilik juga roh dan jasad diri ini. Panjatkan selawat ke atas
Nabi junjangan kita, Rasulullah SAW merangkap idola seluruh
umat musafir dimuka bumi ini. Syukur kerana kita dipanjangkan
usia dan hidup aman sentosa, oleh itu salam dan selamat berjuang
kepada pejuang panji-panji penegak agama di nun negeri Palestin sana.
Oleh itu, sebagai sedara sesama Islam kita berdoa agar
bumi anbyia (para nabi) selamat dijuangkan.

Assalamualaikum wrbt.
Hehe muqadimmah entry ni boleh tahan jugak yee, bukan ape,
sekarangkan di negeri Palestin sane masih bergolak dengan rejim Israel
si laknatullah tuu so ambillah kesempatan walaupun tak dapat berjuang
bersama-sama saudara di sana dekat sini pun jadilah sekadar doa yang
istiqamah berterusan dan bersolat hajat memohon bantuan dariNya.

Sudah sekian lame meninggalkan laman blog ini
akhirnya terdetik sudah nawaitu aku nak bergiat aktif balik dalam bidang
mengarang blog. Hehe terasa rindu pulak pada readers readers aku haha
*macamlah ade orang nak bace kan. :)
Alhamdulillah aku dan areezal selamat sampai ke rumah, perjalanan
yang agak jugak memenatkan mane idaknyeee beg macam nak balik kg
berkilo kilo bebannye pastu naik bus, korang try lah imagine macam
mane terseksenye kiteorang bawak beg beg tuh. GRR

Ini semua sukan malaysia (sukma) punye pasal lah, this year kan
melaka jadi tuan rumah so pihak sukma perlukan perkhidmatan
hostel. Di bahagian daerah Jasin kategori boxing, so SMT Jasin
dipilih untuk penginapan para boxer boxer seluruh malaysia.
Habis locker nak kene kosongkan, dah laa beg punye kecik pastu
sumbat macam macam, macam nak pecah dibuatnye, tapi nasib baik
ade jugak tinggal kat hostel sane, tapi simpan kat bilik pantry lah,
kalau dibawak semua agak agak bahu tangan aku semua dah putus
nak bawak beg beg uh haha

Herm banyak pengalaman dan perubahan pada diri ini selama
merantau 6bulan di negeri Melaka, memang tak dinafikan
Melaka memang kaye dengan sejarahnye tapi yang tempat aku
pulak ini memang tidak dapat dinafikan juga dengan kekampungan nye haha
i meant suasana yang tenang dengan pokok kelape sawit
disekeliling sekolah, embun pagi menyegarkan tubuh badan yang
tak boleh dilupekan bau jasin. haha kat sane kalau tak silap
ade reban ayat kot rasenye lahh bile hujan jeee habis
satu sekolah satu hostel semua bau reban ayam GRR
tapi dah lali kot kiteorang dengan bau bau "ambir pur" tuh haha

and this week jugaklah kiteorang habis exam, ianya berjalan
selam tige minggu, wow! ni first time dalam hidup aku
buat exam sampai kematu punggung aku, fuhhh
well before thiskan pmr jee, maximum pun 1 1/2 hours jee
ni sampai 2 1/2 hours gile lahh. Tapi setakat ni Alhamdulillah
dapat A2 dalam physics yang lain rashiaaa :)

herm rasenye ni jelah kot for my first entry for long time not
posted, sooo besok weee ennjoyyy ourr holidayyy!
rindu gilee dengan kawan kawan, cinemaa, my myviiii! and especially
my parents, bile lah nak pergi holiday, tapi rasenye tak kot
memandangkan kesihatan ayah yang tidak mengizinkan.
Harapan seribu satu harapan daripada kawan kawan doa yang
berpanjangan dan berterusan kepada ayah okay. Jasa korang
semua insyaAllah dibalas dengan setimpal diahirat sane. Amiin :)

Bye and salam (^^,)

2 comments:

Meen , said...

akhirnya kau update jugak -.-

nadzmienasir said...

haha dah lame tak blogging :)