Saturday, January 2, 2010

Tahun Baru Azam Baru

Tahun baru of course lah azam pun kene baru kan kan kan?
so sempena tahun 2010 ini, hopes dapat belajar lebih better than before,
yang aku pernah membuat banyak kesilapan pada tahun lepas,
habis kertas putih cg bagi tuh sume tak lawa,
ade yang B lah ade yang A lah grr hahaha

Hm petang tadi sembang sembang dengan ayah and kakak,
akak cerita pasal kawan die yang umur 23 dah buat master,
and die dapat chance tuk buat phD 3thun, so kalau difikir-fikirkan
balik, umur 26 dah ade phD tak macam muda gile vapaks pulak annn?

Aku tanyelah akak, eah kak im, macam mane die boleh dapat master
sedangkan umur kau dengan die lebih kurang?
Die kate, die from mrsm student, so mase trial spm die score baik,
sume straight A's, so MARA terus amik die hantar ke overseas, and
lepas habis spm die terus buat degree, bape tahun tah, pastu
MARA bagi chance pada die buat phD dekat canada. pewh walaweyy
aku teringin gilee doo nak belajar smpai ke overseas.

Pastu aku tanye akak aku, kak im kalau aku nak jadi macam die but
aku skola biase boleh tak? hm itu aku tak pasti lah, selalunyee
kerajaan amek students from mrsm and sbp jee, teknik or sekolah
biase belum pernah denga lagi. Pastu ayah aku menyampuk, mie, kalau
kau belajar betul betul start form 4 ni, and success dalam trial kau,
ayah akan cari orang dalam suruh kau pegi overseas mie, tak kesah lah
kene ape kee kan, asalkan kau pergi overseas 'kalau' kau dapat straight A's
in trial spm nnti.

Mase ayah aku cakap macam tuu, semangat aku nak belajar, makin
lame makin increase, woaa if aku belajar sebegitu tinggi, tak kee bangge?
sendri bahagia, sndri senang, mak ayah suke, kawan kawan suke dampingi, right?
But aku ade kee kawan satu kepale dengan aku? okayy, right now i'll try
to change them supaya minda and aim diorang same dengan aku.
Boleh aku belajar or discuss same same kan?

Cikgu cikgu insyaAllah aku boleh rapat kot, kalau SMKTR2 tuh sume cikgu
aku rapat and students pun ramai aku kenal, but if aku pindah? macam mane aku
nak buat balik? maybe take times kot, sokay lah asalkan aku dapat belajar,
and masuk kepale otak aku ni.

So start 2010 ni insyaAllah aku try buang segale sifat buruk aku
yang parents aku agak tak suke or memang tak suke langsung. So
aku akan ubah, and cara aku belajar maybe aku ubah jugak, supaya bole
strike straight A's nnti hee *ameen

Doakan kejayaan saya dan saya pun akan mendoakan kejayaan kawan kawan sekalian.
InsyaAllah Ameen thanks and wassalam

Sincerely from nadzmienasir

7 comments:

aai syaqie said...

gudluck wehh
hey, i nak jgk pegi overseas
hehe

nadzmienasir said...

yeaa. pegi same same, i suke kee euro ameen insyaAllah :)

Mierazhar :) said...

HHA :DD
na join .
aku tbe2 bace pun ade smgt .
nati klau pemohonan aku diterima masuk mrsm balik .
aku na studyy btol2 .
tana lpas kn peluang .
HAHA :)

nadzmienasir said...

yeahhh(!) kite beat okayy, doakan kejayaan bersama ameen

Mierazhar :) said...

ameen :)

dayana said...

aku pon mau blajar overseas gak..
klu leh bljr kat switzerland/new zealand..
bapak lawa pemandangan kat ctu!!(tgk dlm buku jerk)..
gudluck taw..smoga azam ko berjaya direalisasikan..
:D

nadzmienasir said...

yea actually kat ausie lagi best kot, ade 4musim :) okay thanks good luck jugak pada kau *ameen