Friday, December 4, 2009

Precious Friendship


Click Untuk Lebih Besar



Malam semalam, aku tenga syok syok melayan myspace, si yasmeen aka areezal's ni
suruh aku on ym. Aku onl laa kan, nasib baik aku tak busy sangat kalau busy sure
si buncit tuh tak dilayan, hahaha plus dengan firefox aku buat hal,
ade kee tenga sedap onl die buat hal, time aku bukak new tab pewh die loading
tak macam lame gile pulak an, naseb baik aku ade browser lain so aku gune safari,
laju sikit dari firefox, syg kau doo safari hahaha

Berbalik dengan tajuk di atas, "Precious Friendship" iaitu bermaksud
berharganya sebuah persahabatan, entry ni aku tulis bukan ape sebab malam semalam
an si yasmin ni betul betul menyuntuh sedikit perasaan aku dan aku terasa
besarnya ikatan persabatan antara aku dan die,

Well, aku kawan dengan die since aku year 3 or 4 aku pun dah lupe sangat
tapi antara dua umur tuh aku rase, then die lah kawan
paling lame yang kekal dengan aku.
Before this, aku tak terase sangat but bile die start cakap "nadzmie, kau sayang aku tak? aku takut sebelum aku pergi aku tak tahu sape yang sayang aku selame ni".
Pewh! ayat die macam die nak pergi selame lamenyee je an, terus aku ignore budak myspace aku focus pada si buncit ni,

Aku balas balik, sumpah aku sayang kau dooo, kau kawan idup mati aku, semua
problems aku sume aku cite pada kau, aku couple aku cite pada kau,
ayah aku sakit aku cite pada kau, aku touching aku ngadu pada kau,
aku rindu pada someone aku cite pada kau, bak kate kau orang 1st yg dapat
brite dari aku yg 2nd si areezal. Dengan kata lain die tuh dah macam mak aku,
mak aku pun tak dapat information sebanyak macam gitu pasal aku, si buncit
ni jee yg dapat lebih ann. hahaha

Si yasmeen ni pun same, semua problems die sume die cite dengan aku,
die couple pun aku settingkan dan aku tolong beri pandangan,
mak die sakit die cite dengan aku, siang malam aku doa mak kau,
aku denga cite mak kau tu pun aku dah takut, well aku penah rasa
nak kehilangan seorang ayah dan aku tak mahu kau kehilangan seorang ibu,
paham?




Then lepas dah bercerita panjang, cakap tolong doakan agar kite kawan
kekal sampai akhirat and sume selamat, sampai dah beranak pinak jgn lupekan lah,
sume lahh, pastu bukak topic baru pasal areezal.

Die suro aku jage areezal baik baik sebab kat sini aku sorang jee
yang die bole harapkan, dan die suro aku doakan hubungan diorang smpai ke
anak cucu, pewh smpai ke situ ea kau fikir meen, hahaha
tape aku memang sokong1001% korang couple, even berjauhan
aku nampak perubahan yg mendadak pada si areezal ni,
dulu die lain sekarang die lain, jauh lebih baik than before, syabas

Lepas dah habis topic nie die dah masuk tido kononnya suami die suro tido,
amboi obey ea kau pada die, kalau aku sume kau nak melenting, hahaha
dalam pukul 12lbh die dah tido aku pun off ym sambung main myspace
dan facebook.

So harapan aku kali ni, aku harap hubungan persabatan kteorg kekal
sampai hujung nyawa dan hubungan ikatan persabatan si buncit dan ezal ni kekal juga,
ameen

*crying

5 comments:

yasmin . said...

kami sayang anda :)
- ikhlas , areezal dan yasmin . HAHA

Nadzirah Hazwani said...

ceh :) touching jugak cik abang nieee.

nadzmienasir said...

yasmin : yeah, aku sayang korang dooo. hee
zeera : of course laa, erti sebuah persahabatan :)

ninaa said...

HAHA, paling taleh bla ndzmie tulis kt bwh sekali *crying HAHA. ape niii, abg SASA nagis. Geli je wa HAHA :P

But, I tabikk spring, korang still keep in touch eventhough dok jauhh. Tapi apa ad hal, skang kn era globalisasi semuanya di hujung jari. cewahh :P Hopefully, both of you will remain bestfriends till eternity. InsyaAllah :DD

nadzmienasir said...

kalau bab sahabat kee bab parents memang senang nangis, kalau bab lain maybe tak kot hee :)
ameen insyaAllah